Poročna dekoracija

Poročna dekoracija

Vsaka poroka se začne z organizacijo. Če planirate poroko sami boste verjetno začeli z izbiro datuma, prostora, cerkve, hrane in pijače ter glasbe. To so najpomembnejše stvari, ki jih rabimo za poroko. Kaj pa dekoracija? Dekoracija poroke je vedno bolj pomembna, vsak par želi imeti poroko v svojem stilu, želi, da se celotna dekoracija ujema. Ampak kje začeti? Vsaka dekoracija se začne z izbiro poročnih vabil, pomembno je, da z vabili poveste kakšni stil poroke bo. Poročna vabila pa morajo izražati stil poroke in predvsem kakšni par sta. Če imate poroko v kakšnem hotelu, so vabila lahko zelo elegantna z dodatki kristalov, bleščicami. Če pa imate poroko na kakšnem turizmu, pa je stil vaše poroke lahko vintage. Vintage poroka ni nujno, da je vse v “starem”, pomeni samo, da so barve malo bolj pastelne, nežne, dekoracijo pa lahko kombiniramo z lesom. Moja poroka je bila sanjska, bila je vse kar sem si predstavljala, čeprav sem na začetku bila malo “zmedena” od vseh mogočih stilov, dekoracije… Vem kako se počutite: če pa je vse tako lepo, ne? Tako sem si jaz mislila. Potem pa sem prvo pomislila na prostor kje bo poroka in poročno slavje, potem pa je dekoracija kar mene sama našla. V nadaljevanju vam predstavljam mojo poroko in dekoracijo.

Poročna vabila

Poročna vabila so del poročne tradicije in prvo uradno naznanilo o poroki. Zato naj se barvno in stilsko ujemajo s celotno vašo poroko. Izbira poročnega vabila ni najpreprostejša stvar, saj je mogoče izbirati med veliko različnih vzorcev, primerov vabil. Če ne veste kako bi izgledalo vaše vabilo, ni problema, oglasite se pri meni in skupaj bomo naredili vabilo, ki se bo ujemalo s celotno vašo poroko.

Dekoracija na poroki

V zadnjem času je zelo popularno, da namesto običajnih naprsnih šopkov, uporabimo broške. Jaz sem si naredila lesene broške. Delamo pa še broške, na katerih napišemo imena in datum v stilu same poroke. Vsi gostje imajo gor na obleki in izpade zelo lepo. Pri samem obredu poroke rabimo krožnik za prstane. Obstajajo blazinice, krožniki, škatlice. Jaz sem si naredila leseni krožnik, kamor sem privezala prstane.

Poročno omizje

Cvetje, ki ste si izbrali pri poročnem šopku, lahko uporabite pri dekoraciji na mizah. Če so mize manjše, pridejo bolj do izraza nižje vaze, če so večje mize, pa so vaze lahko tudi višje. Če imate postrežbo na mizah, potem je smiselno, da nimate prevelike dekoracije na mizah, ker vam bo vzelo veliko prostora. Tiskovine, ki jih lahko uporabite pri dekoracijah, pa so: kartončki za sedežni red, jedilni list, številka miz, etikete za vino in penino. Vaze, ki sem jih uporabila so vam na voljo, če želite, vam jih lahko posodim. Za cvetje pa je poskrbela cvetličarka Bernarda, Cvetličarna Lilija v Gorišnici.

 

Poročna dekoracija v prostoru

Če imate veliko gostov, je priročno imeti plakat s sedežnim redom na vhodu, tako bodo gostje takoj vedeli za katero mizo sedijo in bodo tako lažje našli svoj sedež. Plakat je tudi lepa oblika, s katerim lahko gostom sporočiš kje se nahaja poroka, ali, da si vesel, da so prišli in, da naj se imajo lepo na poroki. Plakat “kaširamo” na kapa ploščo, da je bolj trden. Stojala imamo na zalogi in vam jih lahko posodim.

Zahvalna darila za goste

Zahvalna darila so lahko različna, lahko je zahvalni kartonček z vajino oz. skupinsko fotografijo, lahko je kaj osebnega, lahko je kaj domačega. Mi smo se odločili, da bomo sami naredili darila. Bilo je skupinsko družinsko delo – babica je spekla piškote, mama je skuhala njeno najljubšo slivovo marmelado in oče je naredil lesene posodice.

You may also like...